Bloggen

Kjære matelskere!
Her er den: Bloggen på det store internettet.
Her vil jeg fortsette å legge inn mine opplevelser av de forskjellige mathullene jeg besøker .
Håper alle dere vil følge med videre her 🙂
På siden finnes en plass dere kan «Bli med på reisen» ved å legge til e-post adressen din 😉 Da får du varsel hver gang jeg legger ut en ny anmeldelse.
Jeg vil selvfølgelig fortsatt legge inn litt på disse sosiale mediene…

Men hovedsaken blir å lese på nettsidene mine

Check it out!

PS: Blir glad om du deler bloggen min rundt til andre matelskere 👍😉

Bon Appetit!

  • Mat-tur til Aalborg

    Sted: Aalborg, Danmark

    Det er deilig å være norsk i Danmark

    En liten august tur til Danmark ei helg er egentlig veldig deilig. Spesielt når formålet er god mat og drikke. Rett og slett en Mat-tur til Aalborg.
    Som seg hør og bør starter turen over dammen med en deilig buffet på Color Line sin Superspeed før en kort kjøretur ned til Aalborg.
    Og når man ankommer byen er det jo ikke lenge til Lunsj.

    Cafè Peace

    Cafe Peace

    I sentrum av Aalborg fant vi denne cafeen hvor vi ble møtt av en imøtekommende servitør nesten før vi kom innenfor døren. Lokalet var ganske fullt, men vi fikk oss et bord i andre etasje i flotte omgivelser.
    Lunsjmenyen hadde et godt utvalg retter og jeg valgte meg en sandwich med det fengende navnet Kylling Supreme. Denne ble servert med egenprodusert karrydressing, sprø salat, tomat, løk og toppet opp med sprøstekt bacon. På siden en litt fries og i glasset ble det en Grimsbergen Double.

    Grimbergen Double
    Kylling Supreme

    Det store glasset med drikke kom kjapt på bordet før vi ventet litt på maten. Men det er å forvente når det er stinn brakke.
    Jeg trodde jo dette skulle bli en litt lettere lunsj, men når sandwichen dukket opp så jeg fort at her blir jeg mett.
    Mellom sprøtt bakverk bugner det av kylling og tilbehør med en deilig karry- smak. Friesen på siden er perfekt stekt. Sprø på utsiden og myke inni.
    Dette var knallgodt
    Anbefaler deg en tur her for en ikke så altfor lett lunsj 😉

    Cafè Peace gir jeg
    Fem av seks burgere
    🍔🍔🍔🍔🍔

    Nettsiden til Cafè Peace finner du her


    Wildebeest Gastropub

    Litt utenfor allfarvei men likevel nærme sentrum i Aalborg ligger Wildebeest Gastropub
    Her har de en meny bestående i hovedsak av burgere… Det er jo ingen tvil at dette måtte jeg prøve ut.
    Når du kommer inn i lokalet står du på en liten avsats med en trapp opp og en trapp ned til sitteplassene.
    Atmosfæren er litt rustikk med et amerikansk preg over seg.
    Vi ble godt tatt i mot og vist til et bord ned trappen. Her hadde jeg booket i forveien, noe som vi fort fant ut var veldig lurt, for det dukket opp nye gjester hele tiden.
    På menyen finner du et utvalg sliders og burgers i forskjellige varianter.

    Crabbies Ginger Beer
    Sliders
    Sliders


    Jeg tok for meg slidersmenyen og bestilte 3 sliders med fries og en Crabbie’s Ginger-beer på siden.
    Nr 1 var en «Kom And» med confitert and, bakte grønnsaker, syltet rødløk, mayo og en «slaw»- salat med grov sennepsmayo. For en deilig smak med mørt og saftig kjøtt.
    Nr 2 var en «Porkinstein» Grillet Svinenakke med fetaostkrem, bakte grønnsaker, aioli, syltet rødløk og salat… Superdeilig smak – Ble nesten litt julestemning.
    Og sist en burger ganske utenom det vanlige. «Normandy Flapjack» En burger av okse servert i hjemmelaget pannekake med cheddar, solbær- coulis, bacon og hjemmlagd fløteostkrem. Riktignok noe spesielt men knallgodt.
    Friesen var perfekt sammen med en bernaisemayo-dipp.
    En frisk Ginger-beer passet veldig greit til dette.
    Her bør du absolutt ta en tur om du er kjesken på en deilig burger.

    Wildebeest Gatropub gir jeg
    Fem av seks burgere
    🍔🍔🍔🍔🍔

    Nettsiden til Widebeest Gatropub finner du her


    Søgaard Bryghus

    Hr. Søgaard

    Dagen etter begynte med en meget lett frokost på hotellet og en lett lunsj i en av de mange pølsebodene man finner i Danmark. For jeg visste godt at høydepunktet på årets Mat-tur til Aalborg kom i dag.
    For å avslutte reisen i det store utland for denne gang tok vi turen til Søgaard Bryghus. Et brygghus som har en gastropub i tilknytning til bryggeriet. Denne kalles Hr. Søgaard. De har og et bakeri med navnet Fru Søgaard.
    Her hadde vi bestilt en ferdig pakke med en fireretters middag, aperitiff og avec.
    Stilig lokale og meget hyggelig og imøtekommende vertskap.
    Servitøren vår hadde først en liten gjennomgang av hva vi skulle få oppleve denne aftenen før han kom med et glass av huset blodappelsin gin.

    Blodappelsin Gin

    Så dukket første rett opp. En liten sandwich med torsk og diverse snadder. Knallgod smak som passet ypperlig som en starter. På siden ble det et glass med husets hvitvin.
    Neste rett var en gravet laks med småtomater, salat og en deilig puree.
    Innimellom alt dette kunne vi drikke så mye vi ville av bryggeriets 20 øl-slag samt rød og hvitvin. Hovedretten var en mør og saftig svinekotelett servert med grillet blomkål, broccoli, potetfondant og en deilig saus.
    Til dessert en liten terte med jordbær og is.
    Dette var fantastiske smaker og perfekt lagd av husets kjøkken.


    Som nevnt var det bare å forsyne seg av bryggeriets egenproduserte øltyper.
    Her er et lite utvalg av kveldens øltyper; Surøl, hveteøl, en «eplebrus» og mye mer.


    Til slutt en liten avec.
    En fantastisk helaften som absolutt anbefales og sannsynligvis gjentas ved en senere anledning.

    Søgaard Bryghus scorer full pott
    Seks av seks burgere
    🍔🍔🍔🍔🍔🍔

    Nettsiden til Søgaard Bryghus finner du her

    Igjen en deilig Mat-tur til Aalborg og om du vil se flere av mine matanmeldelser fra Danmark, så kan du lese de her

    🤞 Gå ikke glipp av mine siste anmeldelser!

    Vi spammer aldri! Les mer i vår personvernerklæring

  • Dronningen

    Sted: Kristiansand

    Måtte spør om en skarpere kniv.

    En liten tur med gode venner til byen fordrer jo selvfølgelig litt mat. Har ikke vært på Dronningen i Kristiansand etter de åpna på nytt for ei stund sida. 😉 Så nå var det jo en gylden sjanse til akkurat det.
    Restauranten er lys og åpen, men en smule «usynlig» fra gata…
    Vi ble tatt godt imot og fikk velge bord i en ganske så tom restaurant. Det er et stort lokale med ganske mange bord, så når det er lite folk blir det fort veldig tomt.
    Restauranten er jo tilknyttet hotellet, så da trenger de jo litt plass til frokosten.

    Kalvesnitzel

    Menyen består av litt forskjellig snadder, men i dag hadde de en Snitzel som jeg ville teste ut.
    Det er alltid spennende å se hva man får av variant på denne retten. Spesielt utenfor de tyske grenser… Her serverte de en kalvesnitzel med erter, kapers og mos.

    Etter litt tid med god prat rundt bordet ble maten servert.
    En grei størrelse på kjøttstykket ble servert sammen med tilbehøret i tilhørende skåler.
    Snitzelen var noe overstekt som gjorde den litt seig og tørr. Da nyttet det ikke med bestikket sm lå på bordet, og jeg måtte rett og slett spør etter en biffkniv. (Nå skal det sies at kniven som lå der funka nok best til å smøre smør på brødskiva…
    Skålen med kapers i olje kunne godt ha hatt noen flere kapers i seg.


    Men alt i alt så var det gode smaker og hyggelig betjening…

    Tre av seks burgere ble det her
    🍔🍔🍔

    Nettsiden til Dronningen finner du her

  • Møllers

    Sted: Juelsminde, Danmark

    Danske Smørrebrød

    På Møllers i Juelsminde finner man et godt utvalg danske Smørrebrød.
    Og en lunsj her fristet litt for mye til å bare gå forbi.
    Her har de en fin meny med massevis av godbiter fra det danske kjøkken.
    Smørrebrødene blir servert ferske på en planke.

    Smørrebrød fra Møllers

    Siden det er så mye å velge mellom hadde de en rett som passet meg perfekt.
    Dagens Planke
    Den består av fire litt mindre brød med kokkens anbeafling.
    I dag var det Egg og reker, Potetmat, Ribbensstek og kalvefilet. Alle servert på godt dansk rugbrød.
    Deilige smaker i alle smørrebrødene, akkurat som forventet. Det blir ikke mye bedre enn dette.
    Det var rikelig med pålegg på alle og som en lunsjrett var det kanskje litt i overkant. Men ned gikk det hver en smule.
    Så om du er i Juelsminde, må du ta en tur innom Møllers for et deilig dansk Smørrebrød.

    Møllers får
    fem av seks burgere
    🍔🍔🍔🍔🍔

    Nettsiden til Møllers finner du her

    Møllers
  • The Burger Concept

    Sted: Horsens, Danmark

    Oppgradert Fastfood burger

    Når man er i Danmark må man jo teste ut diverse mathull. Til lunsj i dag ble det burger.
    The Burger Concept ligger i Horsens i Danmark og er en restaurant hvor du bestiller maten via en digital menyvegg. Her kan du velge mellom diverse burgere, fries og læskende drikker.
    Lokalet er stort og luftig med bord både ute og inne.
    The Burger Concept er en kjede som ligger over hele Danmark med 16 lokasjoner.

    Jeg gikk igjennom menyen og valgte meg en
    SINGLE ICONIC BURGER
    Smørbakt potet- bun, burger, mayo, sennep, ketchup, lollo bionda, frisk tomat, syltet rødløk og sylteagurk.
    På siden ble det en fries med cheddar og siden det er sommer… En shake av den noget spesielle typen. Blå i fargen og med surt tuttifrutti- strø på toppen av kremen.

    Etter litt ventetid så ble ordrenummeret mitt ropt opp og maten kom samlet på et aluminiumsbrett.
    Burgeren var ikke heeelt innbydende, men smakte faktisk ganske så godt. Litt overstekt, men kan kanskje ikke forvente å få den medium stekt på en slik plass.
    Friesen så veldig god ut, men litt lys i fargen. Og det kjente man med første bit. Altfor lite stekt og litt soggy i konsistensen.
    Shaken var god, men litt spesiell. Vanskelig å beskrive smaken her…

    Alt i alt grei vomfyll, men ikke noe mer.
    Nettsiden til The Burger Concept finner du her

    The Burger Consept får
    tre av seks burgere
    🍔🍔🍔

  • Il Faro

    Sted: Juelsminde, Danmark

    Italiensk i havnen

    I en liten dansk havneby finner man en ganske nyåpnet restaurant som heter Il Faro.
    Den ligger idyllisk til langs havnen i Juelsminde med stor uterestaurant og god plass innendørs.

    Restauranten hadde en ganske liten meny, med noen få pastaretter, pizzaer og snacks.
    Jeg tenkte jeg ville teste en pizza, så da ble det en
    Tartufo con salame
    med Mascarpone, mozzarella, trøffelsalami, revet parmesan og trøffelolje
    I glasset en frisk Tuborg.

    Pizzaen ble servert på ei fjøl, og servitøren tok fram en svær kniv og skjærte den opp i stykker.
    På bordet sto det oliven-, chili- og hvitløksolje man kunne sprinkle over pizzaen.
    Smaken var helt grei med sprø steinovnsbakt skorpe. Masse ost men manglet trøffelsmak. Den var der om man kjente etter, men det kunne vært mye mer.
    De har litt å gå på her med maten, men servitøren gjorde en utmerket jobb. Regner med det går seg litt til etterhvert.

    Il Faro gir jeg
    tre av seks burgere
    🍔🍔🍔

    Nettsiden til Il Faro finner du her

  • Moksha

    Sted: Tønsberg

    Fine Indian Cuisine i Tønsberg

    Da fikk jeg prøvd en ny restaurant i Tønsberg som driver Fine Dining Cuisine i Tønsberg
    Denne har vært i byen ei stund, men har holdt seg skjult for meg helt til i dag. Moksha
    Dette er en indisk restaurant med et litt eksklusivt preg.
    Lokalene er store og romslige med et åpent kjøkken.
    Jeg ble tatt imot og vist til et bord innerst i lokalet, like ved kjøkkenet. 😉

    Moksha


    Menyen er ganske like som indiske restauranter flest, men med litt egne navn på rettene.
    Og den er på engelsk…
    Jeg tenkte at jeg må jo få meg et inntrykk av maten her, så jeg bestilte en Moksha Tandoori Mixed Grill med litt utvalgte retter satt sammen i en. Her var det Chicken Tikka, Seekh kebab, Lamb Tikka, Marta Tikka, Kongereke, Brasil Tikka og Kesari Tikka servert med ris.
    På siden et indisk flatbrød som heter Lachha Paratha. Og i glasset en indisk King Fisher 🍺
    Som en liten forrett får jeg servert et par Papadums med en grønn dip.
    Og som vanlig på indiske mathull tar det ikke lang tid før maten kommer på bordet.


    Retten er lekkert dandert på tallerkenen med en ganske stor dæsj med garnityr.
    Sausen kom i en liten skål på siden.
    De forskjellig kjøttstykkene var møre og saftige og sausen passe sterk som bestilt.
    De forskjellige kjøttstykkene virket å være stekt sammen i panna så det var litt vanskelig å skille dem fra hverandre i smak. Men god smak var det.
    Flatbrødet var litt smakløst i seg selv, men sammen med litt ris og saus var det veldig godt.
    En flott og elegant restaurant med stil.
    Du må kunne litt engelsk siden det var det de fleste servitørene kunne.
    De virket og litt usikre og urutinerte i jobben sin.
    Må nok ta en tur til og bestille en enkel rett for å teste ut litt videre 😉

    Fire av seks burgere
    🍔🍔🍔🍔

    Nettsiden til Moksha finner du her

  • Teateret

    Sted: Kristiansand

    Gourmet i det gamle teateret

    Endelig fikk jeg muligheten til å prøve ut et sted i Kristiansand jeg har hatt lyst til ei stund. Nemlig Teateret. Dette var tidligere Kristiansands store kultur- arena før Kilden ble bygd og tok over. I dag settes det fortsatt opp forestillinger og show her, men i tillegg har de fått en flott restaurant i den tidligere foajeen.
    Ble hyggelig tatt imot av servitøren og fikk et bord ved vinduet.
    Menyen inneholder mye snadder, både kjøtt, fisk og fugl. De har også en anbefalt tre. retters og denne gangen stoler jeg på kokken og tar hans anbefaling av disse tre rettene:
    Scampi, Hjort og Lakris-parfait. 😃
    I glasset en ble det en Kronenbourg 1664 Blanc fra fat. 🍺


    Forretten ankommer lekkert dandert med marinerte scampi på en grillet focaccia sammen med mangosalsa, wakame og urteolje. Scampien er godt stekt og focacciaen perfekt grillet så du kjenner den krønsjer litt. Sammen med salsaen legger det fra seg en nydelig smak i munnen.
    Så var det tid for hjorten. En biff av dåhjort servert med litt grønt, kremert morkelsaus, tyttebærcouli og småpoteter. Biffen var en tanke understekt og hadde innslag av litt seighet. Men smaken var absoult innafor.
    Desserten var en Lakris-parfait. Hjemmelaget lakris iskrem med kirsebær og krystallisert hvit sjokolade. Veldig god, men personlig kunne jeg hatt litt mer lakrissmak.
    Her merkes det at det er proffe folk som styrer på kjøkkenet som gir en deilig matopplevelse ut på bordet.
    Servicen var og utmerket. Ble hele tiden passet på uten at det var påtrengende.
    Godt fornøyd utlignet jeg litt med en deilig GT. 🍸



    Kan absolutt anbefale en tur her. Deilig mat og kjempegod service.

    Fem av seks burgere
    🍔🍔🍔🍔🍔

    Nettsiden til Teateret finner du her

  • Ferietur til USA del 3

    Sted: Fort Lauderdale

    Et par dager til før hjemreise

    Ferietur til USA del 3. Da var livet til sjøs over for denne gang. Det fristet absolutt til gjentakelse, så du skal ikke se bort til at det kommer flere anmeldelser fra andre cruiseskip…Dog tar det nok noen år før neste gang 😉
    Fort Lauderdale er en livlig by nord for Miami med et hav av restauranter og flotte eiendommer.
    Skulle nok hatt noen dager til her og ja.
    Fikk besøkt et par spisehull før flyet tar oss hjem til det kalde Norge.

    The Cheescake Factory

    Som en fan av serien The Big Bang Theory kunne jeg jo ikke la sjansen løpe fra meg til å teste ut The Cheescake Factory 😀
    Restauranten ligger i fasjonable Las Olas Boulevard i Fort Lauderdale og har en vannvittig stor meny med et utvalg av forskjellige retter og selvfølgelig ostekaker i lange baner.


    Vi fikk oss et koselig bord på utsiden hvor vi kunne kikke på det yrende livet som passerte på boulevarden.
    Litt spesielt var det at alle rettene på menyen hadde oppgitt hvor mange kalorier de inneholdt. I tillegg hadde de egen meny med lavkaloriretter. Den la jeg fort vekk 😆
    Fant meg en fristende burger… Den med høyest kaloriinnhold selvfølgelig.
    En Bacon-Bacon Cheeseburger med cheddar og amerikansk ost, crispy bacon, langtidsstekt tykk røkt bacon, en hemmelig saus, tomat, salat og løk.
    Til dessert ble det og ei skikkelig kaloribombe med det fengende navnet, Chocolate Caramelicious Cheesecake Made with Snickers 😍 Ostekake med snickers på en browniebunn med peanøtter, karamell og sjokolade.
    I glasset ble det en Miller Light.


    En kjempehyggelig servitør kom inn med en flott dandert tallerken med burger. Her var det også litt selvbygging som måtte til…
    Tok meg en stor bit og kjente alle smakene svømme rundt i munnen. Dette var desidert en av de beste burgere jeg har smakt. Perfekt, medium stekt, masse kjøttsmak og deilig ost og bacon. Skikkelig snadder.
    Etter at burgeren var fortært kom ostekaka dalende med to svære dæsjer med krem.
    WOW… saftig, myk og deilig smakfull ostekake. Say no more! Helt fantastisk.
    Det eneste problemet her var at jeg ble stappmett, nesten så det gjorde vondt.
    Full pott

    Seks av seks burgere
    🍔🍔🍔🍔🍔🍔

    Burger Buns

    En kjapp lunsj må til når man har tatt seg en god labbetur langs Riverwalk i Fort Lauderdale. Her fant vi ei lita burgersjappe som heter Burger Buns.
    De hadde et lite utvalg burgere og fries og jeg tok en SoFlo Hefe
    En Angus Beef Burger med Pepper Jack ost, karamelliserte jalapenos, karamellisert løk, avocado, røykt bacon, salat og Snake River saus. På siden en fries og i glasset en Mexican Cola,
    Burgeren kom pakket i et slags sølvpapir.


    Smaken var helt innafor den. Saftig burger og litt spicy som forventet.
    Kjekk plass for en liten matbit

    Fire av seks burgere
    🍔🍔🍔🍔

    Ellers var det ikke tid til så mye mer annet enn et par kjappe matbiter her og der.
    Legger til slutt ut litt diverse bilder av drinker og mat som ikke ble anmeldt.


    Ferietur til USA del 1 kan du lese her
    Ferietur til USA del 2 kan du lese her

  • Ferietur til USA del 2

    Sted: Symphony of the Seas

    Deilig cruise- liv i det karibiske hav

    Ferietur til USA del 2. Så var tiden kommet for å entre ett av verdens største cruiseskip- Symphony of the Seas.
    Et fantastisk skip med alt du kan tenke deg av fasiliteter ombord. Rett og slett en liten flytende by.
    Skipet er 361 meter langt, med 18 etasjer og ca 20 restauranter med massevis av deilig mat.
    Jeg klarte å komme meg igjennom en del av disse som jeg har skrevet litt om her.
    Og skulle du noen gang lure på om du vil ut på cruise… Hiv deg på. Du vil ikke angre.

    Symphony of the Seas

    Windjammer


    Windjammer er buffet- restauranten som er inkludert for alle gjestene ombord. Vi startet turen lett lunsj her mens vi fortsatt lå til kai i Fort Lauderdale.
    Her var det et fantastisk utvalg av hva man måtte ønske både av kald mat, varm mat og desserter 😃
    Det finnes mat fra forskjellige deler av verden fordelt på flere stasjoner.
    Fikk tatt meg ei lita runde å smakt på en liten del av utvalget.
    Siden dette var første dagen ombord var det ganske folksomt, men nok av mat og vi fikk oss et lite bord like ved hovedbuffeten. Betjeningen løp rundt hele tiden og ryddet vekk tallerkner etterhvert som de ble tomme.
    Det aller meste smakte kjempegodt, men noe av det var litt i kaldeste laget…
    Inkludert av drikkevarer er det noen form for saft/ juice som var noget utvannet for min del. Vi hadde kjøpt oss en refreshment- pakke hvor vi hadde fri tilgang til alt som ikke inneholdt alkohol.
    Når vi kom ombord fikk vi et fancy thermoglass som vi kunne fylle i noen brusmaskiner som stod litt forskjellige plasser. Her kunne du velge mellom en drøss av forskjellige Coca Cola- produkter.

    Fire av seks burgere
    🍔🍔🍔🍔

    Wonderland

    Noen av restaurantene på Symphony of the seas er ikke inkludert i billettprisen og må bestilles ekstra. Disse må jo og testes ut. Vi bestilte ei pakke med tre av disse inkludert.
    Den første på lista har jeg gledet meg masse til å prøve. Wonderland😃
    Konseptet er tatt fra Alice i eventyrland og både innredning, besetning og mat får deg absolutt i riktig eventyrstemning.



    Vi blir tatt imot av hovmesteren og vist til bordet før en veldig hyggelig servitør kommer og tar drikkebestilling og viser oss menyen. Menyene er et lite eventyr i seg selv. En ramme og en pensel ligger foran oss. Her må vi dyppe penselen i vann og male frem menyen på magisk vis.
    Det eneste vi måtte velge var hovedretten og dessert. Forretten var en smak av de fleste på menyen.

    Uvanlige retter i lange baner

    Det tok ikke lang tid før første rett ankommer. Bird’s Nest, Et fuglerede med et par egg med blåmuggost og en mild chilisaus lagt under et lokk fyllt med røyk som servitøren løfter av på eventyrlig vis.
    Eggene smakte nydelig med en distinkt røyksmak. Redet kunne og spises 😉 Neste rett var Mad Hatters Purple Potted Shrimp, en kongereke tullet inn i samme materiale som fugleredet, med en nydelig chilisaus å dyppe reka i. Videre ankom det et par Crispy Crab Cones fylt med en avocado mousse og en liten dæsj wasabi i bunn. Nydelig denne og.
    Så kom det ei skje med ei reke i saus toppet med rogn. Yummy yum. Neste rett er Decomstructed Caprese med flytende oliven, basilikum og ricotta pulver… Fantastiske smaker. Siste forrett var Citrus Seas Shhhh. Med en tunfisksashimi i en uthult lime toppet med en form for sorbet. Veldig spesielt, men veeeeldig godt.
    Til hovedrett valgte jeg Branzino in Crispy Bread. Havabbor med en tamarindemulsion… Wow, sier jeg bare.
    Til dessert ble det The World. En ball av peanøttsmør-ganache med salt karamellis og sjokolademousse på innsiden. Servitøren heller varm karamellsaus over den slik at den smelter og faller sammen med innholdet. Helt amazing 😃



    For en fantastisk opplevelse. Atmosfære, servitører, mat og ikke minst selveste The Mad Hatter gjorde dette til et uforglemmelig øyeblikk.
    Skal du på cruise med Royal, må du få med deg dette. 👍

    Seks av seks burgere
    🍔🍔🍔🍔🍔🍔

    Main Dining Room

    På denne her lille båden er det en hovedrestaurant som er inkludert i cruiset og tilgjengelig for alle; Main Dining Room. Her er det hvite duker og tøyserviett i fanget som gjelder og man får servert som standard en tre- retters meny.
    Daglig blir det gitt en anbefaling fra kokken, men man kan og velge andre retter fra dagens meny. Og er du ekstra sulten er det fullt mulig å få en ekstra rett om ønskelig.
    Denne dagen valgte jeg kokkens anbefaling som startet med en Crab Cake til forrett, en New York Striploin til hovedrett og en Key Lime Pie som avslutning.



    Og har du noen gang irritert deg over lang ventetid på maten… så slipper du det her.
    Etter få minutter ankommer forretten, Crab Cake. Det var første gangen jeg har smakt dette og jeg må si det var grei smak på den. Crispy på utsiden og myk inni. Synes kanskje den manglet litt på krabbesmaken etter min vurdering.
    Når gaffelen var lagt ned gikk det ikke lang tid før biffen deiset i bordet. Et fint stykke kjøtt med bakt potet, rømme og litt grøntfor. Biffen var smakfull og mør…
    Desserten kom like kjapt som de andre rettene, en frisk Key Lime Pie med masse smak og deilig konsistens.
    Et flott måltid med klasse, men skal jeg utsette noe så var det som nevnt litt lite smak av krabbe i forretten. Og rettene kom litt for fort på hverandre slik at man ikke fikk helt den roen man skal ha på en litt finere restaurant.
    Ellers var servitørene veldig hyggelige og serviceinnstilt. Fulgte opp hele tiden at man hadde nok drikke i glassene og passet på at vi hadde det bra.

    Fem av seks burgere
    🍔🍔🍔🍔🍔

    Chops Grill

    Neste spesialrestaurant på ferden var skipet steakhouse, Chops Grill.
    En koselig plass som ligger i parkanlegget Central Park.
    Lokalet er ganske lite og intimt med en var atmosfære. Vi fikk et bord ved vinduet ut mot parken, og det var akkurat som å sitte en plass på land.


    Igjen kom det en hyggelig servitør som viste oss menyen med diverse kjøttretter. Jeg hadde fått anbefalt Prime Bone-in Ribeye dagen før av en servitør, så da ble det en slik en til hovedrett med grillet asparges og sautert sopp, en Grilled Black Pepper Bacon til forrett og ei New York Cheesecake til dessert.
    I glasset en Blue Moon Belgian White.


    På bordet ble det satt en kurv med brød. Et løk rød og et pretzelbrød. Knallgodt 😃
    Forretten var et stort stykke saftig bacon med en deilig saus over. Artig variant av bacon.
    Så kom biffen, et godt stykke på 16 oz/ca 450 g. 🤪 Her fikk vi faktisk servert saus til. En servitør kom med tre sausenebb med bearnaise, rødvinsaus og peppersaus. Jeg tok peppersausen.
    Biffen var perfekt stekt og smakte nydelig sammen med tilbehøret.
    Ganske stappa var det tid for desserten. Skulle kanskje valgt noe annet enn ei mektig ostekake… Men ned gikk den 😉 Knallgod den og.
    Så ta gjerne turen innom Chops… Du blir ikke skuffet.

    Seks av seks burgere
    🍔🍔🍔🍔🍔🍔

    Karribisk aften i Main Dining Room

    Siden vi er på bøljan blå nede i Karibien er det jo ingen vei utenom litt karibisk mat. I hovedrestauranten ombord var det lagt opp til en meny med nettopp karibisk mat.


    Til forrett ble det servert Crispy Coconut Shrimp. Deilige sprø reker med litt salat og en chilisaus. Til hovedrett kom de med Jerk-seasoned Pork Chop. Servert med ris og bønner, søte plantains (en slags banan) og jamaicanske dumplings.
    Litt tørr kotelett, men fantastiske smaker.
    Til dessert ble det en Pineapple Sunshine Cake, en ananaskake med søt kremfrosting. Skikkelig frisk og god.

    Fem av seks burgere
    🍔🍔🍔🍔🍔

    Royal Dining i Hovedrestauranten

    På Symphony of the seas legger de opp til forskjellige temaer utover seilasen. Dette følges også opp i hovedrestauranten. Denne kvelden var temaet «Dress your finest» og dermed ble det en Royal Menu i restauranten.


    Starter med hvitløksgratinerte snegler.
    Dette har de virkelig fått til. Sneglene har perfekt konsistens i en smakfull hvitløkssjy med deilig grstinering.
    Hovedretten er Maine Lobster Tail. En hummerhale med safranris og sauterte grønnsaker. Har alltid synes hummer er litt oppskrytt. Det var denne og. Litt lite smak og litt gummiaktig.
    Desserten var en Baked Alaska. En iskrem inni en kake med flambert marengs. Frisk og god.
    Og som alltid er servitørene på hele tiden, rydder vekk og fyller glassene før de går tomme.
    Siste kvelden i hovedrestauranten ble det

    Fire og en halv av seks burgere
    🍔🍔🍔🍔

    Izumi Hibachi

    Siste kvelden på dette fantastiske skipet fikk jeg besøkt en type restaurant jeg lenge har hatt lyst til. En japansk hibachi 🥢 Izumi Hibachi er en restaurant hvor en kokk står bak en stor stekeplate og gjestene sitter rundt og ser på.


    Kokken her var en wannabe japansk chef fra fillipinene som han selv kalte seg. 😂 Navnet var Billy. Det hele startet med ett egg som han lekte seg med før flere egg ble lagt til sammen med litt grønnsaker som han stekte mens han fortalte morsomme historier og sang noe strofer fra kjente sanger som f.eks «Rice Rice Baby» (Vanilla Rice) 😉
    Med en veldig smittende latter lekte han rundt med grønnsaker, ris og egg. Dette ble tilslutt servert til hver av oss som satt rundt i en liten bolle.
    Så var det proteinene.. Biff, kylling eller scampi. Vi kunne velge en av disse som hovedrett. Jeg valgte scampi, men fikk smake litt av alle tre. 😉
    Alt smakte nydelig, og man kjente godt at dette var skikkelige råvarer.
    Til dessert ble det en Lava Cake.


    Dette var en helt fantastisk opplevelse og en herlig slutt på ei opplevelsesrik uke på bøljan blå.
    Kan absolutt anbefale en tur på Hibachi, iallefall om du er på Symphony of the seas 🛳️

    Seks av seks burgere
    🍔🍔🍔🍔🍔🍔

    Fikk du med deg Ferietur til USA del 1? Den kan du lese her.

  • Ferietur til USA del 1

    Sted: Hollywood, Florida

    Oppsummering fra første del av ferien

    Ferietur til USA del 1. Det store landet over Atlanterhavet.
    Her er det massevis av ting å foreta seg, blant annet sjekke ut diverse spisesteder 😉
    Fordelen med ferie er jo at det blir en del restaurantbesøk, for mat må man jo ha.
    Ferien er delt opp i tre deler, så derfor lager jeg et innlegg for hver del.
    Første del gikk til Hollywood, Florida, en forlengelse av Fort Lauderdale.


    Red Velvet Cake


    Noe av det første vi gjorde var å sjekke ut det lokale supermarkedet. Publix lå like bortenfor hotellet og hadde et fantastisk utvalg av matvarer og annet… Litt som en forstørret Meny- butikk.
    Her fant vi vår første godbit… Red Velvet Cake.
    Den tok vi med opp på balkongen og fortærte sammen med et glass Cola mens vi kjente på den deilige, varme Floridalufta.
    Smakte godt gjorde den og til å være butikk- kjøpt.

    Le Tub

    Le Tub

    For å gjøre oss litt kjent i området tok vi turen mot stranda og Hollywood Beach. Her hadde jeg lest at det skulle finnes en restaurant som er kjent for en av verdens beste burgere.. Så da tok vi turen til Le Tub
    Det var som å komme inn på ei gammel skute med trange rom og ganger, skjeve gulv og flere platåer. Virkelig en stilig restaurant hvor deler var utendørs og deler var innendørs uten at man helt kunne se hvor skillet var.
    Bestilte signaturburgeren Le Burger. (Forøvrig den eneste burgeren de hadde på menyen) Med tomat, løk, bacon, ost, pickles og jalapeno.
    Bestikk, tallerkener og glass er i plast 😉 I glasset ble det en Bud Light…
    Det var fullt hus, men servicen var på topp. Tok ikke så altfor lang tid før burgeren var på plass. Er første gang jeg har fått servert en selvbyggerburger 🍔Så her var det bare å sette sammen og digge inn.
    Vel… Synes kanskje ikke denne fortjener en plass oppi skyene… Den var ganske så tørr og litt overstekt. Men smakte som en burger. Gav beskjed til servitøren om hva jeg synes og han beklaget veldig og skyldte på at det var mye folk og litt overstresset kjøkken.
    Alt i alt en fin opplevelse med atmosfæren på stedet, men manglet litt på maten

    Tre og en halv av seks burgere
    🍔🍔🍔

    Angus Steak House

    Ett av målene med vår lille tur til det store landet «over there», var å finne en stor saftig biff… 🥩
    I Hollywood Boulevard fant jeg Angus Steak House.
    En argentinsk restaurant med hyggelig atmosfære og trivelige servitører.

    Hollywood Boulevard

    Vi fikk et bord på utsiden av restauranten hvor vi kunne sitte å kikke på et myldrende liv av folk og biler i gata.
    Menyen var velfylt med masse snadder, men jeg valgte meg et skikkelig stykke med kjøtt, en Ribeye Steak på rundt 400 gram (14 oz) 😃 med litt fries på siden. Her er det kjøtt som gjelder, så saus… Det er ikke med.
    I glasset ble det en Budweiser 🍺


    Et stort stykke kjøtt kom deisende ned på bordet sammen med litt fries og en liten dæsj salat.
    Tok meg en test for å sjekke stekegraden… Perfekt medium stekt 👍 Og smaken… Jepp Jepp 😃 saftig, mør og smakfull. Er nok noe av det beste jeg har smakt av biff på lenge.
    Etter å ha fortært nesten en halvkilo kjøtt må jeg si at jeg kjente det godt i magen ja… 😉
    Dessert ble det ikke plass til i dag.
    Full pott

    Seks av seks burgere
    🍔🍔🍔🍔🍔

    Siste matstopp før vi går ombord på Symphony og the Seas er en liten frokost på The Melbean Coffee Shop som lå i forbindelse med hotellet vårt.
    Ikke det beste utvalget, men jeg fikk meg et par vafler med smør og sirup.
    Helt greit for en start på dagen.