Kjære matelskere!
Her er den: Bloggen på det store internettet.
Her vil jeg fortsette å legge inn mine opplevelser av de forskjellige mathullene jeg besøker .
Håper alle dere vil følge med videre her
På siden finnes en plass dere kan «Bli med på reisen» ved å legge til e-post adressen din Da får du varsel hver gang jeg legger ut en ny anmeldelse.
Jeg vil selvfølgelig fortsatt legge inn litt på disse sosiale mediene…
Men hovedsaken blir å lese på nettsidene mine
Check it out!
PS: Blir glad om du deler bloggen min rundt til andre matelskere
Bon Appetit!
Royal Corner
Sted: Kristiansand
Middelhavsmat i Kvadraturen
Midt i Julestria tar vi en tur for å spise noe annet enn julemat.
Nå fikk jeg endelig summa meg til å teste ut et litt spennende mathull som ligger oppi Dronningensgate.
Royal Corner har en hyggelig atmosfære når du kommer inn i lokalet med en bardisk og flere bord i krinker og kroker.
Vi fikk oss et bord lengst inn lokalet i et lite avlukke for oss selv.
Når menyene kom ble vi fort oppmerksomme på at lyset var litt i dunkleste laget. Noen av oss måtte til og med opp med lommelykta for å kunne lese den minste skriften 😂
Vi fikk bestilt oss noe drikke av servitøren som gjorde oppmerksom på at han hadde første dagen på jobb i dag. Var ikke helt stødig på drikkemenyen, men alle fikk tilslutt det vi hadde bestilt.
Matmenyen har et godt utvalg av retter som lett kjennetegnes med middelhavets delikatesser.Jeg bestilte meg en lammeskank med en alkoholfri Weihenstephaner på siden.
Lammeskanken var braissert og servert med potetmos, gulrøtter, chili og rødvinssaus.
Tilberedningstiden var helt innafor, og ikke lenge etter bestilling kom maten på bordet.
Skanken var flott dandert på en seng av potetmos og med rikelig saus rundt.
Synsinntrykket ble litt dårlig grunnet den dunkle belysningen. Hele retten så litt grå ut.
Kjøttet falt fint av beinet som forventet. Var en tanke seigt, men godt innafor. Smakene sammen med mosen var helt greie. Ikke noe WOW…Når vi var ferdige kom servitøren og ryddet av og lurte på om vi ville ha noe kaffe eller dessert.
Men så dukket han opp et par ganger til og lurte på om vi ville betale eller ha noe mer, akkurat som om de vill ha oss ut. Men vi satt litt til vi før vi betalte og takket for oss.En helt midt på treet opplevelse ble dette. De har nok litt å gjøre med servitøropplæring og lyssetting 😉
Royal Corner får
tre av seks burgere
🍔🍔🍔Sjøhuset
Sted: Kristiansand
Julematsesongen er i gang 🎅
Desember er kommet og det er starten for inntakelse av diverse kulinariske juleretter.
Første på lista denne jula er Lutefisk på Sjøhuset nederst i Markens.
Restauranten har vært her i mange år og har en flott maritim atmosfære. En flott plass i Sørlandssommeren, men og koselig i vintermånedene.
Restauranten var stappfull av julebordsgjester med høy stemning og høyt lydnivå. Men nå er det jo sånn det er på denne tiden, så det må vi bare ta med et smil.
Vi ble vist til et bord på «brygga» og fikk utdelt julemenyen.
Her var det massevis av godsaker, men jeg hadde vel egentlig bestemt meg på forhånd for en porsjon Lutefisk.Overraskende kort tid etter bestillingen kom maten. Først ble bordet fylt med deilig tilbehør. Her var det poteter, ertestuing, bacon i smør, brunost, lefse, flatbrød, sirup, Dijon sennep, grov sennep og tørr sennep.
Så ankom tallerkenen med to flotte stykker med fast og fin fisk.Så var det bare å fylle tallerkenen med tilbehør og begynne å hogge inn.
Alle smakene var akkurat som de skulle. Fisken var litt salt, men ellers god på smak slik en skikkelig lutefisk skal være.Kan absolutt anbefale å ta en tur innom Sjøhuset for en deilig lutefiskmiddag.
Sjøhuset får en sterk julefemmer
Fem av seks burgere
🍔🍔🍔🍔🍔Fillingstation
Sted: Vigeland på Vennesla
Matvogn med sjel
På Vigeland oppe med Vennesla dukket det plutselig opp ei svart matvogn litt gjemt inni en krok.
Fillingstation heter den og drives selvfølgelig av Stasjonsmesteren.
Her har de et utvalg av burgere, fries og mexicansk med mer…
Ble møtt i luka av Stasjonsmesteren som er virkelig en serviceminded, hyggelig kar dedikert på å lage skikkelig digg mat.
Jeg bestilte meg en Kjesken Venndøl sammen med Dirty Fries. Ett kvarters tid senere var maten klar og maten var på vei hjem med meg.
Vel hjemme pakket jeg ut en avlang pakke som jeg først trodde var en wrap… Trodde ikke det var det jeg bestilte. Men når jeg pakket ut var det et avlangt briochebrød stappet med burger, cheddar,
egenlagd F-dressing, løk, salat og mais.
Fantastiske deilige smaker.
Dirty Friesen var det heller ikke noe å si på. Tynne fries toppa med cheddarsaus, Crème frache, vårløk og bacon.
Dette blir blir absolutt ei vogn man kommer til å teste flere retter av. Gleder meg allerede 😉Fillingstation går rett til topps med
Seks av seks burgere
🍔🍔🍔🍔🍔🍔Mercado
Sted: Kristiansand
Middelhavet i Kvadraturen
Nokså langt fra det virkelige Middelhavet ligger Mercado, midt i Markens i Kristiansand.
Dette er en restaurant som har tatt for seg retter fra Spania, Italia med da tilhørende pizza, pasta og tapas.
Vi tok turen en kald augustdag for å teste ut denne spennende plassen.
Kommer inn i en fin atmosfære, dog litt for kaldt lokale… Ikke helt Middelhavet der altså.
Menyen er velfylt med et godt utvalg av retter som nevnt over.Jeg valgte å teste ut litt tapas denne gangen.
For 320 kroner får man en rett kalt Gran Tabla de Tapas inneholdende scampi, marinert paprika, trøffelsalami, parmaskinke, kyllingvinger, oliven og ailoi.Siden vi kom på et tidspunkt hvor det var lite folk, tok det ikke lang tid før maten sto på bordet… Men jeg følte at jeg manglet noe. Pleier det ikke å være med litt brød til en slik rett. Det var det ikke, så jeg måtte bestille det i tillegg. Så da måtte jeg ut med 59 kroner til for Great Garlic Breadsticks.
Fjøla med tapas så litt stusselig ut, men smakene var knallgode. Sammen med brødet som kom etterhvert, ble jeg akkurat passe mett.
Så det ble nok litt sånn been there, done that!Mercado får
tre av seks burgere
🍔🍔🍔Zum Schwedenkönig
Sted: Gadebusch, Tyskland
Endelig en Schnitzel
Når man tar seg en tur til Tyskland er det en rett som jeg alltid må ha med meg: Schnitzel.
Denne gangen viste det seg å være litt vanskelig.
I den lille byen, Gadebusch, er det ikke så himla mange spisesteder å velge mellom. De som var der hadde likegodt stengt store deler av døgnet.
Men en dag hadde de åpnet på restauranten Zum Schwdenkönig. Restauranten ligger i et gammelt bindeverkshus fra langt tilbake. Og om du stusser på at navnet har noe svensk i seg, så er det fordi Gadebusch ei gang i tiden var sentral i den store nordiske krigen på 1700- tallet. (Det kan du lese mer om her)Vel inne i restaurant fikk vi et bord i bakhagen. På en varm og god sommerdag var det helt topp.
På menyen er det et godt utvalg av tyske retter for enhver smak… Men jeg skal ha Schnitzel!
Og det hadde de i flere varianter.
Jeg valgte en Jägerschnitzel med salat og pommes, og selvfølgelig en forfriskende Erdinger på siden.Etter litt tid kom salaten med en kraftig svær chilli liggende på topp, før schnitzelen og pommesen ankom bordet.
Salaten var frisk og fin. Chillien var heldigvis ikke av den sterkeste typen, men søt og fin i smaken.
Også var det schnitzelen da… Jeg ble ikke skuffet. Et stooort stykke kjøtt med en skvett soppstuing, akkurat slik en Jägerschnitzelen skal være.
Jepp, misjonen var utført. Jeg fikk meg en Schnitzel.
Så om du er nedover i Tyskland og tilfeldigvis er i Gadebusch, og er heldig at restauranten er åpen… Ta deg en tur innom Zum SchwedenkönigZum Schwedenkönig gir jeg
Fem av seks burgere
🍔🍔🍔🍔🍔Smag og Behag
Sted: Kristiansand
Pinsettmat med fryd for øye og gane
I en gammel gymsal i Dronningensgate i Kristiansand finner du en ny type restaurant som du gjerne bare finner i store metropoler.
Smag og Behag har satt sitt preg på restauranten med det litt mer lukseriøse, samtidig som det er en lett stemning i lokalet.
Kongensgate skole ble bygd i 1899 og lokalet er rehabilitert med et godt øye for å beholde den gamle konstruksjonen, noe som skaper en fantastisk atmosfære.Vi ankom på tiden vi hadde bestilt bord og ble godt tatt imot av en hyggelig servitør som viste oss til et koselig bord langs veggen i lokalet.
Kort tid etterpå ble dagens meny presentert, samt en ordinær meny man kunne velge fra.
Kokkene hadde satt opp et forslag på fem retter som de anbefalte.
Eller anbefaler de minimum tre retter for at du skal bli mett.
Jeg valgte da selvfølgelig fem-retteren med tilhørende vinpakke. Det skal jo sies at restauranten har en imponerende vinkjeller med et hav av vin.
Det gikk ikke mer enn noen få minutter før første glass vin ble helt i glasset med en presentasjon av vinen og like etter kom retten med en likedan presentasjon av innholdet i denne.Tartar på kalveplomme – tomat – rischips – egg
Det var jo ikke så store porsjonen, men likevel mer enn nok for å ta inn smakene som befinner seg i retten. Her er en flott komposisjon med saftig tartar, søte tomater og sprø rischips. Førsteinntrykket legger lista høyt for det som kommer videre.
Akkar – blåskjell – hasselnøtter – knutekål
Imponerende kort tid etter at første retten er inntatt, dukker servitøren opp med ei ny flaske vin og heller i glasset mens en fyldig presentasjon gis med sammenhengen mellom de forskjellige smakene i vinen sammenfaller med smakene som kommer i neste rett.
Akkaren er servert i en tallerken med saus, kål og nøtter. Første munnfull eksploderer i smaker. WOW
Igjen en perfekt komposisjon.
Så skjedde det noe veldig spennende…. Før jeg smakte på retten tok jeg en slurk vin som smakte nydelig…men når jeg tok en slurk etter å ha smakt på retten endret vinen seg og harmonerte perfekt sammen med retten.Kveite – toast – valnøtter – selleri – løk – beurré monte
Videre på ferden kom det igjen et nytt glass med vin og en mellomrett med Kveite.
Normalt får man jo gjerne servert mat oppå toasten, men her har de lagt en tynn skive toast oppå fisken.
Dette gjør jo at toasten beholder sprøheten og sammen med fisken smakte det jo bare nydelig. Fisken er akkurat riktig bakt og tilbehøret med selleri og syltet pæreskiver gjør denne retten til bare helt nydelig.Til nå har rettene kommet på løpende bånd… Det er jo så vidt man rekker å drikke opp vinglasset før nytt glass dukker opp. Så servitøren lurer på om vi vil ha en liten pause før hovedretten kommer… og det passer oss utmerket.
Vi sitter og nyter smakene vi har gjennomgått både når det gjelder tørt og vått. Samtidig kikker vi litt rundt oss og ser på den flotte løsningen med åpent kjøkken og en flott bar i lokalet.Andebryst – nykål – jordskokk – rødbete – grønn peppersaus
Så var det tid for hovedretten som ble servert sammen med en fyldig og smaksrik rødvin.
Anda var stekt til perfeksjon, dog med en litt stor fettrand… Men det er jo helt avhengig av leveransen av kjøttet.
Sammen med saus og tilbehør er det igjen en smaksopplevelse som setter seg lenge og vel i mathullet.
Retten er akkurat passe varm, og komponert som en fryd for øyet.Rabarbra – rabarbrasorbet – rødbeter – crème fraîsche
Etter å ha blitt overveldet med forskjellige smaker både av fast og flytende var det nå tid for siste rett… Desserten
Her kommer et par iskuler servert på rabarbrakompott og rødbeter.
Den ene kula er en rabarbrasorbet, og den andre en kule pisket crème fraîsche
Dette gir det en perfekt avslutning på måltidet sammen med en deilig dessertvin.Jeg kan ikke annet enn å bøye meg i støvet for en nydelig helaften hos Smag og Behag.
Her er det meste på topp, både service, kunnskap og ikke minst mat.
Det er ikke plassen du går om du skal ha en kjapp matbit. Men sett av kvelden med et par- tre timer så lover jeg at du blir kjempefornøyd. Og mett blir man også.
Kommer garantert til å gjenta besøket her.Smag og Behag går rett til topps.
Seks av Seks burgere
🍔🍔🍔🍔🍔🍔Herlig Land
Sted: Kristiansand
God og mett på Herlig Land
Da var det jo på tide å bevege seg ut en tur å smake på byens smaker.
Denne gangen gikk turen til Herlig Land som ligger på hjørnet av Markens og Torvet i Kristiansand.
Restauranten har en flott og stor uteplass, men siden vinteren fortsatt henger over oss ble det å ta turen innomhus.
Vi ble tatt godt imot og vist til et bord inne i lokalet, som var ganske så fullt av gjester.
En meny med et vidt utvalg fra flere lands kulinariske kjøkken.Crispy Chicken Blonde fra Nøgne Ø Hovedrett
Jeg valgte meg en rett som heter Crispy Chicken. Selve navnet har litt sånn Burger King- følelse over seg, men det var innholdet som fristet meg:
Parmasanpanert kyllingbryst med tomatiserte grønnsaker, potetmos og kremet parmasansaus.
I glasset ble det en Blonde fra Nøgne Ø.Selv om det var mange gjester gikk det ikke lang tid før en rykende varm tallerken ble servert.
Retten ser tilsynelatende litt kjedelig ut. Men når du setter gaffelen inn og putter en bit med kylling, mos og ost inn i gapet kommer gleden. Dette var kjempegodt.
Deilig parmasansmak på en perfekt stekt kylling. God kremet potetmos og smaksrike grønnsaker.
Selv om retten så litt stusselig ut, var det mer en nok mat til å bli mett av… Men man må jo ha en dessert og 😁Oh My God! Dessert
Navnet på retten jeg valgte til dessert var en artig vri: Oh My God!
En brownies servert i jernpanne med butterscotchsaus, vaniljeis rullet i kokos og toppet med sjokoladesaus.
WOW dette kan man kalle dessert.
En perfekt stekt brownies med is og dyppet i varm butterscotchsaus er absolutt noe for en «dessertmoms»Herlig Land Det er sjelden jeg forlater en restaurant med småvondt i magen fordi man er stappmett… Men det ble jeg her. Massevis av mat og god atmosfære. Hadde de fått med litt farger i garnityren hadde det blitt full pott.
Herlig Land gir jeg
Fem av seks burgere
🍔🍔🍔🍔🍔Nyåpning av La Famiglia
Sted: Kristiansand
Ekte italiensk stemning på Sørlandet
Etter en liten nedstengning av restauranten grunnet høye strømpriser, har La Famiglia gjennomført ENØK- tiltak samt en oppgradering av lokalene og ikke minst menyen.
For ei uke siden var det Nyåpning av La Famiglia, og nå bød sjansen seg til at jeg kunne ta en tur innom for å sjekke ut forandringene.
I dag var restauranten ganske så full, men etter en liten menysjekk i stolen i «foajeen» ble et bord ryddet og dekket til meg. Det er som å komme inn i en ekte italiensk bakgård, med mursteinsvegg, lyktestolpe og et lite halvtak for å nevne noe.
Menyen har og fått seg litt forandring og her ble valget i dag en kalverett:Vitello al Funghi
Vitello al Funghi Dette skal være en mør filet av limousinkalv. Servert med husets soppsaus, rotgrønnsaker, potetterrin og rødbetpuré.
Siden jeg kjørte i dag ble det en Cola i glasset…
Etter litt dukker det opp en flott dandert tallerken med et stort kjøttstykke oppå en seng av rotgrønnsaker og soppsaus.
Jeg gleder meg til å hogge inn… Men her ble jeg møtt med litt motstand.
Kjøttet var stekt til perfekt medium, men var en tanke for seigt i forhold til det jeg hadde forventet. Men smaken var det ingenting å si på. Soppsausen sammen med rotgrønnsakene var helt himmels og veide godt opp for det seige kjøttet.
Når dagens servitør dukket opp for å høre hvordan det smakte, måtte jeg jo bare være ærlig å si det som det var. Det er jo det som gjør de bedre…
Han beklagde så voldsomt og var veldig glad for ærlig tilbakemelding.
Uansett så gaflet jeg i meg alt som var på tallerkenen foruten et par rosmarinstilker.
Etter at tallerkenen var ryddet vekk gikk det ikke mange minuttene før selveste kokken kom ut og beklagde han også. Og som et plaster på såret hadde han med seg en deilig iskake med kaffe.Crema all’Amaretto Kaffe Og den var jo bare helt nydelig med deilig smak av hjemmelaget is. Sammen med en godt brygget kaffe var dette et veldig flott «plaster på såret»
Kan dessverre ikke gi full pott i dag, men det var ikke langt unna.
Uansett kommer jeg garantert tilbake for å prøve noe av det andre spennende som var på menyen.La Famiglia gir jeg
Fem av seks burgere
🍔🍔🍔🍔🍔La Pergola
Sted: Tønsberg
Italienske retter på Brygga i Tønsberg
Tilbake en tur i Tønsberg, så da er det jo ut å få seg noe å spise. La Pergola er en italiensk inspirert restaurant som ligger på brygga i Tønsberg.
Når du kommer inn døra, er det første som møter deg en bar, men litt lenger inn er inngangen til restauranten. Lokalene har en lun og varm atmosfære.
Jeg blir tatt imot av en lettere forvirret servitør som prøver å finne ut om det er et ledig bord i en ganske så full restaurant. Men han klarer å ordne et lite bord til meg og gir meg menyen.
Her er det et godt utvalg av både pizza, pasta og diverse grillretter samt en mangfoldig utvalg av drikkevarer.
Jeg bestiller en Tagliatelle Gorgonzola med en italiensk Peroni i glasset.Godt brød Fløyelsmyk soppsuppe Olivenolje Ikke lenge etter jeg hadde bestilt blir jeg servert et par stykker med brød og litt olivenolje. Og etter litt til kommer det en liten skål med soppsuppe dalene ned.
Suppen er pisket skikkelig luftig og serveres kald.
WOW… her var det mye smak. Luftig og fløyelsmyk. Er nok den beste soppsuppa jeg noengang har smakt. Kunne egentlig hatt et par til av disse…Tagliatelle Gorgonzola Nå er jo lista lagt høyt for resten av måltidet. Ei lita stund går før en flott tallerken med Tagliatelle Gorgonzola blir servert. Her er det fersk tagliatelle med indrefilet av okse, vårløk, chili og gorgonzolasaus.
Lukten av gorgonzola damper av retten, så nå spørs det om de følger opp soppsuppa…
tar meg en god gaffel med tagliateller, chili, kjøtt og sau og dytter inn i mathullet og forventer en eksplosjon av smaker… men den gang ei.
Joda, godt var det, men pastaen var litt for melete og jeg gorgonzolasmaken forsvant i det hele. Når retten heter gorgonzola forventer jeg meg mye mer smak enn dette.
Kjøttet var skikkelig mørt og godt, men vårløken kunne vært kuttet i litt mindre biter. Den ble litt seig å tygge på.
Dessverre ble det ikke en helt optimal opplevelse matmessig, men service og atmosfære var det ingenting å si på.La Pergola gir jeg
Fire av seks burgere
🍔🍔🍔🍔Lønsj på Caledonien
Sted: Caledonien Hotel, Kristiansand
Deilig avbrekk i hverdagen
I Kristiansand ligger et flott hotell som ble totalrenovert i 2018 og fremstår nå som et moderne og flott hotell.
Etter en nettverkssamling jeg var med på var det tid for litt lønsj på Caledonien Hotell.
Forøvrig er nettverkssamlingen et flott arrangement som arrangeres av Walk in the Park annenhver måned… Sjekk det ut på LinkedIn og bli med!
I første etasje finner du restaurant Grenseløs. Også her flott oppusset og en god atmosfære.
Vi satt oss ned og ble servert en deilig rett bestående av Lange på en seng av potetmos med en nydelig saus. Fisken var perfekt og flaket seg når du satte gaffelen i den.
Til dessert en type tilslørte bondepiker som ble en flott avslutning på lønsjen.
Anbefaler absolutt å ta en tur innom for en Lønsj på Caledonien.Caledonien og Grenseløs gir jeg
Seks av seks burgere
🍔🍔🍔🍔🍔🍔