Bønder i Byen – Julebord

Sted: Kristiansand

Julemiddag med snert

Jula nærmer seg fort nå, og julebordene står i kø 🙂
Vi tok oss en tur til Bønder i Byen, siden forrige opplevelse var en skikkelig kulinarisk opplevelse.
Klarer de å holde full pott i julebords- sesongen? Vi får se 😉

Vi hadde bestilt bord og dukket opp til avtalt tid. En hyggelig servitør tar oss imot og viser oss til bordet i en stappfull restaurant. Bordet vårt var like ved kjøkkenet. Noe jeg synes er veldig moro. Da kan man se hvordan maten blir tilberedt og dandert.
Vi får utdelt menyen og bestiller samtidig noe gyllent til å ha i glasset. Etter litt drøsing og kakling kommer servtøren tilbake og lurer på om vi har funnet noe godt… Det var det da- Alt ser jo sabla godt ut.
Her er både pinnekjøtt, ribbe og torsk… Men valget ble en ferdig treretters bestående av Pannestekt Kveitefilet til forrett, Reinsdyrfilet til hovedrett og en Karamellpudding til dessert.
Et par minutter etter bestillingen var tatt kom det en kurv med noe som må være av det beste brødet i byen. Man må bare passe på å ikke spise for mye.
I glasset ble det valgt en Blonde fra Nøgne Ø

Forrett

Pannestekt Kveite
Pannestekt Kveite

Litt overraskende til å være så full restaurant, dukket forretten opp ganske så kjapt.
Ett stykke pannestekt kveite med blomkålkrem, stekt kål, sylta gulbeter, rista mandler og bruna smør.
Fisken er helt perfekt stekt. Skivene ramler nesten fra hverandre og sammen med tilbehøret smakte det nydellig.
Og glasset med Blonde var ikke rukket å bli helt tomt før servitøren var på, og lurte på om jeg ville ha påfyll… Joda- så Ja takk.

Hovedrett

Reinsdyrfilet
Reinsdyrfilet

Etter at forretten var vel fortært og tallerkenen ryddet vekk fikk vi snakket litt sammen om løst og fast før hovedretten ble servert.
En flott tallerken med Reinsdyrfilet servert med stekt sopp og rosenkål, syltet rødløk, søtsyltet plomme, krema sopp og viltsjy.
Reinsdyret så jo bare nydelig ut med en perfekt dyprosa farge. Så er det jo alltid spennende å smake på viltkjøtt… Er det kraftig brunstsmak på det, eller får du akkurat det hintet av vilt som er så godt???
Joda. Det var helt perfekt.
Tilbehøret likedan. Perfekt kokt og stekt.
Skulle neste tro de visste hva de holdt på med her.

Dessert

Hjemmelaga karamellpudding
Hjemmelaga karamellpudding

Etter en liten pause var det dags for desserten- Hjemmelaga karamellpudding.
Her kom det inn et lite hint av jul da tallerkenen ble servert med ei kule is og ei krumkake med multer og bjørnebær.
Og det er vel ikke annet å si enn at dette ble en perfekt avslutning på en treretters julebordsmiddag.

Mette og fornøyde ble vi sittende ei god stund til med godt i glasset og lystig prat før transporten hjem sendte melding om at de var like om hjørnet.

Så… Klarte de å holde potten full?
Joda, det er det ikke tvil om. Full restaurant til tross. Her hadde servitøren full kontroll med et smil om munnen. Alltid oppmerksom på drikkeglassene våre og kom med rettene med passende mellomrom.
Å sitte på bordet ved siden av kjøkkenet gjorde at vi kunne se hvordan kokkene trivdes med matlaging og hadde full kontroll på alle rettene som fløy ut.

Bønder i Byen repeterer med
Seks av seks burgere
🍔🍔🍔🍔🍔🍔

Nettsiden til Bønder i Byen finner du her

🤞 Gå ikke glipp av mine siste anmeldelser!

Vi spammer aldri! Les mer i vår personvernerklæring

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *