Smag og Behag

Sted: Kristiansand

Pinsettmat med fryd for øye og gane

I en gammel gymsal i Dronningensgate i Kristiansand finner du en ny type restaurant som du gjerne bare finner i store metropoler.
Smag og Behag har satt sitt preg på restauranten med det litt mer lukseriøse, samtidig som det er en lett stemning i lokalet.
Kongensgate skole ble bygd i 1899 og lokalet er rehabilitert med et godt øye for å beholde den gamle konstruksjonen, noe som skaper en fantastisk atmosfære.

Vi ankom på tiden vi hadde bestilt bord og ble godt tatt imot av en hyggelig servitør som viste oss til et koselig bord langs veggen i lokalet.
Kort tid etterpå ble dagens meny presentert, samt en ordinær meny man kunne velge fra.
Kokkene hadde satt opp et forslag på fem retter som de anbefalte.
Eller anbefaler de minimum tre retter for at du skal bli mett.
Jeg valgte da selvfølgelig fem-retteren med tilhørende vinpakke. Det skal jo sies at restauranten har en imponerende vinkjeller med et hav av vin.
Det gikk ikke mer enn noen få minutter før første glass vin ble helt i glasset med en presentasjon av vinen og like etter kom retten med en likedan presentasjon av innholdet i denne.

Tartar på kalveplomme – tomat – rischips – egg

Tartar

Det var jo ikke så store porsjonen, men likevel mer enn nok for å ta inn smakene som befinner seg i retten. Her er en flott komposisjon med saftig tartar, søte tomater og sprø rischips. Førsteinntrykket legger lista høyt for det som kommer videre.

Akkar – blåskjell – hasselnøtter – knutekål

Akkar

Imponerende kort tid etter at første retten er inntatt, dukker servitøren opp med ei ny flaske vin og heller i glasset mens en fyldig presentasjon gis med sammenhengen mellom de forskjellige smakene i vinen sammenfaller med smakene som kommer i neste rett.
Akkaren er servert i en tallerken med saus, kål og nøtter. Første munnfull eksploderer i smaker. WOW
Igjen en perfekt komposisjon.
Så skjedde det noe veldig spennende…. Før jeg smakte på retten tok jeg en slurk vin som smakte nydelig…men når jeg tok en slurk etter å ha smakt på retten endret vinen seg og harmonerte perfekt sammen med retten.

Kveite – toast – valnøtter – selleri – løk – beurré monte

Kveite

Videre på ferden kom det igjen et nytt glass med vin og en mellomrett med Kveite.
Normalt får man jo gjerne servert mat oppå toasten, men her har de lagt en tynn skive toast oppå fisken.
Dette gjør jo at toasten beholder sprøheten og sammen med fisken smakte det jo bare nydelig. Fisken er akkurat riktig bakt og tilbehøret med selleri og syltet pæreskiver gjør denne retten til bare helt nydelig.

Til nå har rettene kommet på løpende bånd… Det er jo så vidt man rekker å drikke opp vinglasset før nytt glass dukker opp. Så servitøren lurer på om vi vil ha en liten pause før hovedretten kommer… og det passer oss utmerket.
Vi sitter og nyter smakene vi har gjennomgått både når det gjelder tørt og vått. Samtidig kikker vi litt rundt oss og ser på den flotte løsningen med åpent kjøkken og en flott bar i lokalet.

Andebryst – nykål – jordskokk – rødbete – grønn peppersaus

Andebryst

Så var det tid for hovedretten som ble servert sammen med en fyldig og smaksrik rødvin.
Anda var stekt til perfeksjon, dog med en litt stor fettrand… Men det er jo helt avhengig av leveransen av kjøttet.
Sammen med saus og tilbehør er det igjen en smaksopplevelse som setter seg lenge og vel i mathullet.
Retten er akkurat passe varm, og komponert som en fryd for øyet.

Rabarbra – rabarbrasorbet – rødbeter – crème fraîsche

Rabarbra

Etter å ha blitt overveldet med forskjellige smaker både av fast og flytende var det nå tid for siste rett… Desserten
Her kommer et par iskuler servert på rabarbrakompott og rødbeter.
Den ene kula er en rabarbrasorbet, og den andre en kule pisket crème fraîsche
Dette gir det en perfekt avslutning på måltidet sammen med en deilig dessertvin.

Jeg kan ikke annet enn å bøye meg i støvet for en nydelig helaften hos Smag og Behag.
Her er det meste på topp, både service, kunnskap og ikke minst mat.
Det er ikke plassen du går om du skal ha en kjapp matbit. Men sett av kvelden med et par- tre timer så lover jeg at du blir kjempefornøyd. Og mett blir man også.
Kommer garantert til å gjenta besøket her.

Smag og Behag går rett til topps.
Seks av Seks burgere
🍔🍔🍔🍔🍔🍔

Nettsiden til Smag og Behag finner du her

🤞 Gå ikke glipp av mine siste anmeldelser!

Vi spammer aldri! Les mer i vår personvernerklæring

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *