Romjulshygge i Danmark

Sted: Århus, Danmark

Et par netter i Århus med god mat

Romjulen er en rolig tid hvor det ikke skjer så veldig mye. Jeg hadde tatt ut litt ferie på tampen av året, så da var det bare å dra seg opp en grytidlig morgen og sette sjøbein med Superspeed ned til Hirtshals for litt Romjulshygge i Danmark :).
Selvsagt med plass i «Catch me if you can» slik at man får seg en skikkelig god start på dagen med en deilig frokostbuffet.
Vel fremme i Hirtshals gikk turen videre mot destinasjonen, Århus.
Vi sjekket inn på hotellet, før turen gikk inn til sentrum for å få seg en god lunsj.
Og da var det en gammel kjenning som fikk besøk…

Lunsj på Cafè Smagløs

Cafe Smagløs
Cafe Smagløs

I denne lille restauranten var det allerede ganske så fullt med folk, men vi fikk oss et bord og bestilt noe enkel mat.
Jeg skulle egentlig ha et godt dansk smørbrød, men siden kjøkkenet hadde fått feil kjøtt, så ble det ikke noe av den jeg ville ha… Da ble det en Club Sandwich i stedet, med et glass av en ny type øl på siden, Tuborg Rå 😉

Club Sandwich
Club Sandwich

Sandwichen kom ikke så altfor lenge etter bestillingen og den så godt innbydende ut. Dog uten fries, som man gjerne får den servert med andre plasser.
Men gode smaker og passe mengde var dette akkurat nok til å få påfylt energien for å tusle videre rundt i Århus’ gater.
Og den ølen fra Tuborg var absolutt god… selv om den ble servert i et carlsberg- glass…

Cafe Smagløs gir jeg
Fire av seks burgere
🍔🍔🍔🍔

Min forrige anmeldelse kan du lese her

Etter noen timer med butikk- titting og en strekk på hotellet gikk ferden videre for en god middag.
I Århus er det et hav av mathull å velge mellom, så det er ikke like enkelt å treffe hver gang. Og man kan jo ikke bare gå tilbake til de kjente gamle steder. Man må tørre å prøve noe nytt…

Middag på Cafe Viggo

Langs Åen ligger en restaurant med navn Cafe Viggo. Det er en franskinspirert restaurant med litt cafe- «look» Lokalene er åpne og lyse, men bærer litt preg av alderen…
Her kunne de friste med en variert meny hvor du blant annet kunne velge en tre, fire, eller fem- retters meny til en gitt pris.
Jeg valgte meg en tre- retter.

Vol au vent
Vol au vent med kylling og sopp

Til forrett ble det en Vol au vent av confiteret kylling og stekt sopp i kremet veloutésause i sprø butterdeig.
Retten ble servert ganske så raskt etter bestillingen og tallerkenen var dandert med selve retten og noe grønt buskas på toppen. Kunne godt hatt litt mer farge på den…
Smaken var veldig god, og butterdeigen beholdt sprøheten selv om den var lesset med stuing.

Confit de canard
Confit de canard

Så var det dags for hovedretten.
Confit de canard med sprø grønnkål, tyttebær, pommes duchess og sjysaus.
Dette er da en confittert and som var meget pent dandert på tallerkenen… Godt med kjøtt var det og.
Kjøttet var kjempemørt og saftig, akkurat slik en and skal være. Sammen med tilbehøret var dette en deilig smaksopplevelse. Skulle bare ønske skinnet hadde blitt stekt litt sprøtt. Det var ikke tiltalende i det hele tatt…

Til dessert ble det en Camembert frit med solbærkompot, ristet brød og fritert persille.
Fritert ost er bare kjempegodt, og dette var ikke noe unntak.
Er ikke så mye mer å si om det.

Totalt sett en god matopplevelse i litt slitne lokaler.

Cafe Viggo gir jeg
Fire av seks burgere
🍔🍔🍔🍔

Romjulshygge i Danmark Dag 2

Dag 2 er godt igang etter en lettere frokost på hotellet.
Og etter å ha spankulert litt i Århus sine gater var det igjen tid for litt mat. I dag hadde jeg planlagt en tur til et spisested hvor man virkelig kan velge i forskjellige kulinariske opplevelser.
Århus Streetfood

Århus streetfood
Århus Streetfood

Her kommer man inn i en stor gammel lagerhall hvor de forskjellige mathullene befinner seg i omgjorte containere. Rundt omkring er det satt opp langbord hvor mat og drikke kan inntas.
Her finner man mat fra alle verdens hjørner så det er bare å velge og vrake…
Problemet er jo at du har jo lyst til å smake litt av alt, men man må ta et valg.
Jeg «reiste» en tur til det asiatiske hjørnet og opp i fjellene til Nepal.

The Everest Kitchen

The Everest Kitchen
The Everest Kitchen

Her serverte de forskjellige tradisjonsretter fra det nepalske kjøkken.
Jeg valgte meg en Chicken Biryani som er langtidsstekt krydret ris med kylling og hele 36 forskjellige krydderier og krydderurter – serveres med raita og saus.
I tillegg tok jeg med et Nan-brød med hvitløk.
Fikk beskjed om at det tok 8-9 minutter… Men er mulig tiden er litt forskjellig i Nepal, for det tok ca. 15 minutter…
Retten ble servert på en «takaway» tallerken som jeg tok med meg til en sitteplass i lokalet.
I en annen «container» solgte de diverse drikkevarer, så da ble det med en 1664 Blanc herfra.

 Chicken Biryani
Chicken Biryani

Dette var en relativt «spicy» rett med deilige smaker. Kyllingen var mør og saftig og om man ikke kjenner alle 36 krydderiene, så var det godt med smaker i munnen.
En dæsj med raita innimellom slukket brannen i munnen når det trengtes.
Absolutt en deilig lunsj.
Så om du er i Århus bør du absolutt få med deg Århus Streetfood

The Everest Kitchen gir jeg
Fem av seks burgere
🍔🍔🍔🍔🍔

Nettsiden til Århus Streetfood med alle mathullene samlet finner du her

Videre på ferden gjennom Århus sine gater bør du ta deg en tur innom kjøpesenteret Salling.
Her har de en fantastisk flott butikk i kjelleren hvor man kan finne de litt uvanlig matvarer.
En fantastisk kjøttdisk og massvis av olivenoljer, krydderier og ikke minst en avdeling for alkoholholdige drikker med et stoooort utvalg.

Middag i Latinerkvartalet

Så var tiden inne for middag, og etter et lite internettsøk falt valget på restauranten Slap Af som ligger i Latinerkvartalet.
Latinerkvartalet er en bydel i Århus som er berømt for god stil og god stemning. Her finner du blant annet endel nisjebutikker og spisesteder.
Slap Af tilbyr en variert meny i koselige lokaler. Vi fikk oss et bord bakerst i restauranten… Uheldigvis ikke så langt fra døren ut til bakgården som fungerte som røykerom. De røykende gjestene var ikke helt flinke med å holde denne døren lukket, så vi måtte stadig lukke døren for å unngå kald trekk og røykluft…
Men en hyggelig servitør fikk nå gitt oss beskjed om å scanne en QR- kode for å kikke på menyen. Her var ingen fysisk meny tilgjengelig.
Etter å ha funnet ut hva vi ville ha ventet vi på å få bestilt…men det kom ingen servitør tilbake. Skulle vi bestille og via QR kode? tenkte vi. Men det var ingen mulighet for det der…
Etter å ha sittet en stund dukker servitøren opp og vi får bestilt det vi ville ha.
Her valgte jeg en Hovedrett med dessert.
Hovedrett ble en 250 g. Ribeye med salat, fries med dip og bearnaisesaus.
Dessert ble en Pannacotta med sitron og pikekyss.

Ribeye
Ribeye


Etter å ha sittet igjen å ventet i rundt tre kvarter kom endelig maten servert.
Friesen kom det bare en liten skål av i første omgang, da de plutselig måtte lage nye… Så etter litt dukket det opp en skål til.
Det klarte å veie opp litt med at kjøttet var skikkelig mørt og saftig med god smak.
Når vi var ferdige med hovedretten tok de seg igjen goood tid med å få ryddet bordet. Sa da ifra at vi gjerne ville ha desserten med det samme…
Noen minutt senere ble den servert.

Pannacotta
Pannacotta

Her var det gode smaker av sitron i Pannacottaen. Ingenting å si på den nei 🙂
Når vi var ferdige fant vi ut av at vi bare går bort til kassen og betaler… Vi gadd ikke å vente enda lenger.
Dette var vel ikke helt den opplevelse jeg hadde ventet meg.
Maten var det ingenting å si på, men ventingen gjorde at her kommer jeg nok ikke igjen.

Slap Af gir jeg
Tre av Seks burgere
🍔🍔🍔

Nettsiden til Slap Af finner du her

Dagen for hjemreise

Så var dagen kommet for å sette kursen hjemover.
Etter inntak av frokosten var det en kjapp tur innom Salling for å få med seg noe knask fra underetasjen før vi kjørte opp til Aalborg og alle nordmenns handlemekka; BILKA.
Her ble det jo fort noen timers trasking med innlagt lunsj med en Fransk Hot Dog.
Siden vi skulle ha kveldsbåten hjem til Norge fant vi ut at vi tar en middag i Hjørring.
Her ligger Bones som er en dansk biffrestaurantkjede.


Lokalene var jo bare kjempeflotte. Det ser ut til at det i gamle dager var et banklokale for i kjelleren var det både gitter og hvelv.
Selve restaurantlokalet er pyntet med nips og naps fra USA.
Bestilling av mat gjøres på et utdelt menykort hvor man krysser av på hva du vil ha av hovedrett og tilbehør.
Jeg valgte meg en All in – Route 66 bestående av Oksemørbrad, Bone’s Original Spareribs, stekt kyllingbryst fra dansk gårdskylling + 2 stk. sprø løkringer sammen med bakt potet og bernaisesaus – Litt av hvert altså.
I glasset i dag ble det Pepsi.

Route 66
Route 66

Til tross for nesten full restaurant så kommer maten ganske så kjapt servert.
Da var det bare å digge inn.
Har må jeg si meg imponert. Det er nok den møreste stykke mørbrad jeg noengang har spist og spareribben nesten datt av beinet.
Jepp dette kunne vi like.
Servitøren kom både å spurte om vi ville ha påfyll av poteter og saus, og om vi var fornøyde med maten. Kjempeservice.
Her kommer jeg garantert igjen om jeg kommer til Hjørring. Dette kan anbefales.

Bones Hjørring gir jeg
Seks av seks burgere
🍔🍔🍔🍔🍔🍔

Nettsiden til Bones finner du her

Gode å mette setter vi oss i bilen og triller opp mot Hirtshals før vi dupper over Skagerak og hjem til hverdagen igjen.

🤞 Gå ikke glipp av mine siste anmeldelser!

Vi spammer aldri! Les mer i vår personvernerklæring

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *