Sted: Tønsberg
Julemat på Brygga i Tønsberg
Et lite dryss med hvitt daler ned fra himmelen og Brygga i Tønsberg har begynt å få opp godt med julelys.
De fleste restaurantene har fått på plass julemenyen.
I dag tenkte jeg å prøve et nytt mathull, Tollboden Spiseri.
Restauranten ligger i en flott bygning i enden av brygga. Lokalet har et litt gammeldags preg over seg med eikepanel på veggene.
Blir tatt imot av en svært hyggelig nordlending som kommer med menyen som består av litt smørbrød, lunchretter, kjøttretter og ikke minst en julemeny.
Jeg slår til med en Juletallerken med ribbe, medisterkake og medisterpølse.
I glasset en pils fra Aass Bryggeri.
Bare noen få minutter senere kommer maten på bordet… Da blir jeg jo litt mistenksom på om dette ligger ferdig på varmeplater og smaker deretter…
En flott dandert tallerken med to ribbestykker, ei pølse og ei kake sammen med poteter, surkål, tyttebær og brun saus.
Svoren er sprø som den skal være, og kjøttet er overraskende godt. En liten smule tørt er det jeg har å utsette på det.
Medisterkaka og pølsa virker som å være halvfabrikat, men smaker godt.
Sausen er akkurat slik en brun saus skal være.