Sted: Tønsberg
Tyrkisk mat i flotte lokaler
Sol, flotte strender og nesten 30 grader hadde jo absolutt ikke vært dumt på en kald oktoberkveld… Men siden jeg ikke har tatt turen til Tyrkia, så får jeg nøye meg med en tur til Kapadokya Restaurant i Tønsberg.
Et lite steinkast fra Brygga opp mot sentrum finner jeg en restaurant med et lysende skilt med et litt rart navn. På innsiden er et stort lokale med skikkelig tyrkisk atmosfære. På den ene siden en velutstyrt bar og på den andre store bord delt opp i noen avlukker.
Jeg blir hyggelig tatt i mot, og siden de ikke er all verdens besøk på en tirsdag kan jeg velge meg et bord der jeg vil.
Menyen
Menyen har et godt utvalg tyrkiske retter og jeg velger meg en som heter Tavuk Sote.
Marinert kylling, champignon, bulgur (tyrkisk ris), grønnsaker og naturell youghurt.
På siden hører jo med en Efes- tyrkisk pils.
I enden av lokalet er det et åpent kjøkken hvor kokken er i full gang med retten min.
Det tar ikke lang tid før kokken selv kommer ut med maten. På siden en kurv med et slags tynt nanbrød og en plastboks med youghurt.
Plastboksen kunne de godt spart seg, og heller hatt den i en liten bolle…
Maten er rykende varm og lukter nydelig.
Smører litt youghurt i nanbrødet og fyller på med kylling, bulgur og grønnsaker.
Sammensetningen av smakene passer min gane ganske så bra. Dette var godt. Manglet kanskje litt mere spice.
Fortsetter med litt i brødet og litt på gaffelen og rett i mathullet.
Mett og god setter jeg meg tilbake og nyter resten av Efesen før jeg betaler og forlater åstedet.
Konklusjon
Mye mat for en rimelig penge. Her kan jeg gjerne komme tilbake å prøve noe av de andre spennende rettene som var på menyen.
Så gjerne kutt ut å servere plastbokser ved bordet og litt mer spicy krydder 😉