Sted: Kristiansand
Bondekost servert med en moderne vri
På torget i Kristiansand har bøndene inntatt byen og etablert en flott restaurant.
Bønder i Byen er et mathull som serverer en enkel meny av tradisjonsmat med en moderne vri, eller som de sier det selv: Urban bondekost, der by møter land
Vi ble tatt imot av en hyggelig servitør iført en T- skjorte fra Felleskjøpet og vist til et bord i enden av lokalet like ved det åpne kjøkkenet.
Menyen er delt opp i lunsjretter og middagsretter, og har ikke en overflod av retter. Likevel variert slik at de fleste kan finne noe de liker.
Jeg valgte meg en rett fra havet: Stekt ryggfilet av brosme med stekt sopp og aspargesbønner fra Hesnes, sylta fennikel, ørretrogn, smørsaus og småpoteter.
En kurv med brød og smør settes på bordet. Et knallgodt brød forøvrig.
Mens vi venter er det spennende å se på hva som skjer på kjøkkenet. Kokkene styrer rundt og danderer retter som stadig flyr ut med servitørene. Her virker det som de har full kontroll.
Det tar ikke lang tid før maten kommer på bordet.
En lekkert dandert tallerken serveres med fisken lagt over en seng av grønnsaker.
Tar meg en god bit av fisken, som er så varm at jeg nesten brenner meg i munnen.
Alle ingrediensene på tallerkenen passer veldig godt sammen og gir en fantastisk smaksopplevelse.
Her får man både søtt, salt og syrlig i skjønn forening.
Grønnsakene var perfekt al-dente og fisken nydelig og perfekt stekt.
Sausen kunne jeg gjerne hatt mer av, for den var knallgod… 😉
Når vi var ferdige gikk det ikke lang tid før bordet var ryddet og vi kunne mette og fornøyde spasere ut i kvelden med et brød under armen… For det kunne man kjøpe med seg hjem.
Bønder i Byen gir jeg
Seks av seks burgere
🍔🍔🍔🍔🍔🍔
Nettsiden til Bønder i Byen finner du her