Telemarksvingen

Sted: Stathelle/ E-18

En matbit på ei veikro langs E-18

Når man er ute å farter langs veien er det viktig å få i seg noe næring.
Langs E-18 mellom Kristiansand og Oslo er det en del plasser man kan stoppe for en matbit.
I Bamble ligger et stort veikryss som med tiden har utvidet seg til en liten næringspark. Her finner du blant annet Telemarksvingen Veikro. Den ligger på den ene siden, bak Essoen i et flott trebygg. Bygd i en form for hytte-stil.
Når man kommer inn møter du et stort luftig rom.
Her kunne det nok vært på tide med litt modernisering. Lokalet er litt dunkelt og gammeldags. Det mangler litt den intime følelsen man forventer i ei «hytte»

Menyen består av diverse «gatekjøkkenmat» men har og innslag av norsk tradisjonsmat. Noe som profileres som Dagens meny.
Jeg ville prøve dette og valgt dagens Salt kjøtt med kompe.

Salt kjøtt med kompe på Telemarksvingen
Salt kjøtt med kompe

Alle ingrediensene ligger klar i disken når man bestiller og blir anrettet mens du venter.
En tallerken bestående av salt kjøtt, kompe, pølse, stekt flesk og kålrabistappe blir servert.
Så er det bare å finne seg et bord og digge inn.

Det salte kjøttet var mørt og passe salt, men litt kaldt. Pølsa var en vanlig middagspølse.
Kompebitene virket som noen hadde glemt å ha salt i. De var litt vassne og smakløse.
Et helt greit måltid som mettet bra før man igjen setter seg i bilen og drar ut på landeveien.

Telemarskvingen gir jeg
Tre av seks burgere
🍔🍔🍔

Nettsiden til Telemarksvingen finner du her


🤞 Gå ikke glipp av mine siste anmeldelser!

Vi spammer aldri! Les mer i vår personvernerklæring

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *